Favoritter til baby

Lille skat hvorfor tager du ikke på?

Som mor til 5 er der en del ting der kører på rutinen. Jeg har ligesom samlet lidt erfaring gennem årene.

Jeg har fuldammet mine 4 ældste børn til de var 8-12 mdr og det har været dem selv der har valgt fra. Jeg havde selvfølgelig samme forventning denne gang – havde egenligt ikke skænket det en tanke andet end, at det ville køre som med de 4 andre. Men man kan også blive klogere som 5 gangs mor.

Babypige

Rose Emilie vejede 3740 ved fødslen så det var en rigtig fin fødselsvægt. Efterfølgende tabte hun sig som de fleste babyer gør, men herefter skal de helst op på deres fødselsvægt inden for en kortere periode. Det skete bare ikke. Jeg ammede og ammede løs, men hun tog mellem 60-100 g på om ugen hvilket var alt for lidt. Helst skal en babypige tage 170-200 g på om ugen. Jeg har selvfølgelig haft Sundhedsplejersken og lægen inde over. Men generelt har jeg haft børn der måske blev født lidt for store i forhold til hvilken kurve de skulle have ligget på (måske det er den dejlige chokolade jeg haft trang til under mine graviditeter). Men så er de egenligt kommet efter det efterfølgende. Det syntes bare ikke rigtigt at være tilfældet denne gang, da jeg nærmest ammede hele tiden.

Godmorgen – 4 på stribe

Jeg havde det lidt svært med tanke om at begynde at give flaske, mest af frygt for at hun hellere ville det end ammes. Samtidig ville jeg naturligvis ikke gå på kompromis med hendes velbefindende. Så efter snak med lægen begyndte jeg med 1 flaske om dagen. Vægtmæssigt skete der ikke den store forbedring som håbet og hun havde heller ikke den store appetit.

På samme tid igennem nogle uger hvor vi flittigt trænede “løft hovedet” øvelser syntes jeg det gik noget trægt – hun havde svært ved det og især den ene side havde hun svært ved at dreje hovedet til. Efter besøg hos Sundhedsplejersken hvor hun også kunne se det, blev jeg sendt videre til en Fysioterapeut i kommunen. Hun lavede en masse øvelser med hende og hun var overall rigtigt fint med, men hun syntes også at hun trak lidt i den ene side. Hun foreslog mig at tage kontakt til en kiropraktor i Lyngby som har speciale i spædbørn.

Min forventning var at hun ville trykke lidt på hende og så var hun fit for fight. Men efter at have vendt hende på alle leder og kanter sagde hun, at hun var meget mobil – dvs led er meget bløde og hun viste mig hvordan jeg skulle stabilisere hende ved skuldrene og jeg fik instrukser om at træne med hende 1 gang i timen når hun var vågen og komme igen om 1 uge. Samtidig løsnede hun op for de spændinger hun godt kunne mærke i nakken og lavede en masse øvelser med hende, nogle af dem så helt vanvittige ud. Men på intet tidspunkt græd Rose Emilie og jeg følte mig meget tryg.

Vi gik straks i krig med øvelser flere gange om dagen, sammen med amning, sutteflaske og 4 større søskende der også blev involveret i nakketræning af lillesøster. Ugen efter følte jeg nærmest jeg stod skoleret – ej det var mig selv der følte at hun måtte kunne se en forskel for det kunne jeg bestemt til min store glæde. Det kunne hun heldigvis også og viste mig nogle nye øvelser, nu hvor Rose Emilie var blevet væsenligt mere stabil. Samtidig løsnede hun op for spændinger som der stadigvæk var. Fik en tid igen fredag samme uge med besked om at forsætte det gode arbejde.

Pludselig kunne jeg mærke på Rose Emilie at hun fik meget mere appetit. Kørte 3 flasker ned om dagen med 180ml mod 2 før på 150ml og hun var hurtigere om at spise. Amningen forsatte jeg med mellem flaskerne. Ved ugenligt kontrolvejning hos Sundhedsplejersken havde hun taget 49o g på. Jeg troede næsten ikke mine egne øjne. Besøg efterfølgende hos kiropraktor kunne fortælle at der ikke var flere spændinger og da jeg fortalte om den kæmpe appetitforandring, sagde hun at det var hun ofte ude for. Spændinger der blokerede og pludselig vil baby spise mere.

Så vi klør forsat på med amning, flaske og øvelser og satser på forsat øget vægt. Er så glad for at jeg lyttede til min intuition om at hun ikke løftede hovedet som hun burde i hendes alder. Alle børn burde obligatorisk komme forbi en kiropraktor for et babycheck. En fødsel kan være en hård omgang for sådan en lille trold også selvom fødslen er nem og man ikke umiddelbart tror der kan være noget. Måske man som mor også skulle have et 10 turskort til massage, så den trætte morkrop kunne få et boost af ømme led, bærende rundt på baby i forkerte stillinger etc. Jeg stemmer for 🙋🏻‍♀️

4 kommentarer

 • Audra

  Oh hvor jeg glad at høre at hun ok👏🏻👏🏻 Vi har kørt begge to små hos kiropraktor fra de har været 3-8 uger at fjerne spænding efter fødsel. Anbefaler kiropraktor i Herlev.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mamamaria

   Ja det er så dejligt, x fingre for at den gode udvikling fortsætter. Hun spiser lystigt. Så god ide med at tage dem til kiropraktor fra de er små – også hvis det bare er for at få dem chekket og evt løsnet op 😊.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Sønderbo

  Så dejligt og imponerende at spændingerne er væk og de har haft påvirket appetitten hos Rose Emilie. 👍👍🌹🌹Knus Faster. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mamamaria

   Ja det er virkelig dejligt – og vi klør forsat på med øvelser 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Favoritter til baby